Over fotograaf Stein van Grunsven

Stein van Grunsven uit Kaatsheuvel

Ik ben Stein van Grunsven. Fotograferen is mijn grote passie, waar ik dan ook alles voor aan de kant zet. Ik reis het hele land door als freelance fotograaf en zelfs een ritje naar België of Duitsland vind ik niet erg. Mijn motto is “alles voor het perfecte plaatje”. Naast fotograferen vind ik het heerlijk om te sporten, wat ik dan ook fanatiek doe. In de zomermaanden bezoek ik ook graag zelf een festival of pak ik een terrasje met vrienden.

Hoe Stein fotograaf is geworden?

Tijdens mijn studententijd was ik lid bij T.S.R. Vidar waar ik op wedstrijdniveau roeide. Op trainingskamp in Sevilla raakte ik helaas geblesseerd aan mijn pols waardoor ik niet meer mocht roeien. De rest van het trainingskamp heb ik mijn camera gepakt en ben ik mijn ploeggenoten gaan fotograferen. De kick die ik kreeg toen ik mijn foto’s als hun profielfoto zag, was zo groot dat ik meer ben gaan fotograferen op de vereniging, zoals bestuursfoto’s, gala’s en feesten. Door mijn werk daar werd ik ineens ook gevraagd voor opdrachten buiten de vereniging.

Na mijn studententijd ben ik na gaan denken over wat ik echt leuk vind om te fotograferen: de emoties en de sfeer van een moment vastleggen. Daarom ben ik mij gaan specialiseren in het fotograferen van bruiloften, evenementen en festivals. Waarbij emoties en sfeer de hoofdrol spelen.

Hoe werkt Stein als fotograaf?

Ik maak graag eerst kennis met de mensen waar ik voor ga fotograferen. Zo weet ik precies wat er van mij wordt verwacht. Tijdens de fotoshoot probeer ik als fotograaf zo veel mogelijk op de achtergrond te blijven. Ik ga er altijd voor om het moment en de emotie vast te leggen. Op deze manier probeer ik “gemaakte” plaatjes te voorkomen. Toch is het op sommige momenten beter voor de foto dat ik meer op de voorgrond kom, dit zal ik dan ook zeker doen.

Nadat ik jullie bruiloft, evenement of andere speciale gebeurtenis heb vastgelegd, ga ik thuis alle foto’s bekijken en bewerken. Al deze foto’s stuur ik naar jullie op. Het staat jullie vrij met de foto’s te doen wat jullie willen. Het belangrijkste is dat er achteraf geen onverwachtse kosten of rechten zijn: de foto’s zijn helemaal van jullie.

Voor wie werkt Stein als fotograaf?

Ik werk voor zowel particulieren als bedrijven. In de afgelopen jaren heb ik een netwerk opgebouwd en ben ik de vaste fotograaf voor bijvoorbeeld VKMAG. Voor hen leg ik de mooiste, apartste feesten en evenementen in Nederland en België vast. Daarnaast kom ik via eerder opdrachtgevers ook weer in contact met andere bedrijven die bijvoorbeeld een personeelsdag of opening van een nieuw gebouw vast willen laten leggen.

Ook particulieren kunnen bij mij terecht. Meestal worden deze doorverwezen via tevreden klanten (waaronder bruidsparen). Particulieren kunnen mij inhuren voor het vastleggen van de meest uiteenlopende gebeurtenissen. Van doop tot bruiloft en andere speciale gebeurtenissen die voor eeuwig vastgelegd mogen worden.

Een impressie

Bel mij: 06 814 893 33

Je kunt mij altijd even bellen of mijn voicemail inspreken.

Of stuur een bericht.

Ik probeer je bericht binnen één dag te beantwoorden.